Το Expressive Arts Lab του Κέντρου Συμβουλευτικής

Expressive Arts Lab

Το Κέντρο Συμβουλευτικής του Hellenic American College καλωσορίζει φοιτητές, προσωπικό και καθηγητές στο νέο Expressive Arts Lab που έχει δημιουργήσει στους χώρους του.

Το Expressive Arts Lab είναι ένας ασφαλής, δημιουργικός χώρος τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να εκφραστούν όλα τα μέλη της κοινότητας του Hellenic American College. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα ευρύ φάσμα εκφραστικών μέσων όπως σχέδιο, ζωγραφική, σκίτσο με κάρβουνο, ξυλοκατασκευές, μουσική, θέατρο, χορό και ποίηση. Οι δραστηριότητες γίνονται υπό την εποπτεία μεταπτυχιακών ασκούμενων φοιτητών και υπό την επίβλεψη της Δρ. Alessandra Sax, Διευθύντριας του Τμήματος Ψυχολογίας και της Συντονίστριας του Συμβουλευτικού Κέντρου, Δρ. Μαρίας Αγοραστού. Όλα τα υλικά παρέχονται από το Κέντρο Συμβουλευτικής.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την απόφοιτο του Hellenic American University, Amy Josephine Pedicino (MSPsy ‘21), μέσα από ένα νέο μάθημα του μεταπτυχιακού προγράμματος στην ψυχολογία με θέμα «Ολιστικές προσεγγίσεις ευεξίας και εκφραστικών τεχνών», που αναπτύχθηκε και διδάχθηκε από την Δρ. Sax. Τόσο οι φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος όσο και εκείνοι του προπτυχιακού που παρακολουθούν το μάθημα Child Centered Play Therapy, θα έχουν ευκαιρίες για εκτεταμένη, βιωματική μάθηση, μέσω του Expressive Arts Lab.

Η δημιουργία του εργαστηρίου αντικατοπτρίζει μια ολιστική φιλοσοφία υγείας, η οποία εντοπίζεται σε όλες τις υπηρεσίες του Κέντρου Συμβουλευτικής και σκοπό έχει να φροντίζει για το άτομο ως σύνολο, καλύπτοντας σωματικές, γνωστικές, συναισθηματικές, κοινωνικές - και δημιουργικές - ανάγκες. Όπως επισημαίνει η Δρ. Sax, οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας έχουν μελετήσει εδώ και καιρό τη σχέση μεταξύ των δημιουργικών τεχνών και των αποτελεσμάτων αυτής στην ψυχική υγεία, τόσο σε θεραπευτικά όσο και σε μη θεραπευτικά περιβάλλοντα. Τα αυξανόμενα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η δημιουργική έκφραση μπορεί να ενισχύσει τη διάθεση και τη συνολική ευημερία ενός ατόμου.

Τα μέλη της κοινότητας μπορούν να συμμετάσχουν στο Εργαστήριο ατομικά ή ομαδικά με άλλους φοιτητές ή συναδέλφους. Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού επικοινωνώντας ηλεκτρονικά με το Κέντρο Συμβουλευτικής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Το Expressive Arts Lab θα διοργανώσει Open Day για φοιτητές, προσωπικό και καθηγητές την Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021. Λεπτομέρειες θα αναρτηθούν στη σελίδα του Hellenic American College στο Facebook.