Το Hellenic American University αποχαιρετά τη Δρ. Christine Niakaris

Η Δρ. Christine Niakaris, ο Πρόεδρος του Hellenic American University Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος και η προσφάτως διορισθείσα Πρύτανης, Δρ. Θέμις Κανικλίδου.   Φωτογραφία του James M. Lane.

Το Hellenic American University αποχαιρετά τη Δρ. Christine Niakaris, προσωρινή Πρύτανη και καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας, η οποία συνταξιοδοτείται στα τέλη Ιουνίου 2021 μετά από πολλά χρόνια υπηρεσίας στο ίδρυμα. Ο Πρόεδρος Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος ανακοίνωσε τη συνταξιοδότηση της Δρ. Niakaris μέσω επιστολής προς την πανεπιστημιακή κοινότητα την Πέμπτη 24 Ιουνίου, στην οποία επαίνεσε την αφοσίωσή της στην εκπαίδευση των φοιτητών και την ανάπτυξη του ιδρύματος, προσθέτοντας ότι «έθεσε τα θεμέλια, ώστε το Hellenic American University να εδραιώσει το εκπαιδευτικό του αποτύπωμα».

Η Δρ. Niakaris είναι μέλος του Hellenic American University από την ίδρυσή του το 2004, ενώ εξακολουθεί να είναι Διευθύντρια του Κέντρου Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και Γλωσσικών Σπουδών στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Έπαιξε καίριο ρόλο στον σχεδιασμό και την έναρξη του Μεταπτυχιακού προγράμματος στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία, ένα από τα πρώτα προγράμματα που προσέφερε το Hellenic American University και αργότερα υπηρέτησε ως Διευθύντριά του μετά την ένταξή της στο ακαδημαϊκό προσωπικό του ιδρύματος το 2011. Κατά τη διάρκεια της θητείας της στη θέση της Διευθύντριας, ηγήθηκε του επανασχεδιασμού του προγράμματος, το οποίο πλέον προσφέρεται πλήρως διαδικτυακά. Από τον Ιανουάριο του 2020 ηγείτο των ακαδημαϊκών υποθέσεων του ιδρύματος από τη θέση της Πρυτάνεως.

Ως θερμός υποστηρικτής της δια βίου κατάρτισης, η Δρ. Niakaris αφοσιώθηκε στην ενδυνάμωση των επαγγελματικών προτύπων διδασκαλίας αγγλικής γλώσσας στην Ελλάδα μέσω της μακράς καριέρας της - και όχι μόνο μέσω των μαθημάτων της στο Hellenic American University. Πολλοί στην εκπαιδευτική κοινότητα διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας την γνώρισαν μέσα από τα δημοφιλή βιβλία μαθημάτων EFL που συνέγραψε και τα αμέτρητα εκπαιδευτικά σεμινάρια που προσέφερε σε εκπαιδευτικούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Εικόνα: Η Δρ. Christine Niakaris, ο Πρόεδρος του Hellenic American University Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος και η προσφάτως διορισθείσα Πρύτανης, Δρ. Θέμις Κανικλίδου. Φωτογραφία του James M. Lane.