Παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Ηγεσία για Παιδιά» από τη Σοφία Πρωτόπαπα και τον Δημήτρη Μπουραντά

Εξώφυλλο βιβλίου "Ηγεσία για Παιδιά"

Η Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα, Διευθύντρια του Γραφείου Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας του Hellenic American College, μίλησε για το νέο της βιβλίο Ηγεσία για Παιδιά (Εκδόσεις Ψυχογιός), το οποίο συν-συνέγραψε με τον Δρ. Δημήτρη Μπουραντά, στην παρουσίαση του βιβλίου τους την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 στο μεγαλύτερο κατάστημα της αλυσίδας λιανικής πώλησης προϊόντων τεχνολογίας και ψυχαγωγίας, Public Συντάγματος.

Στο βιβλίο τους, οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι η επιτυχημένη επαγγελματική ζωή, όπως και η προσωπική, προσδιορίζεται κυρίως από την παιδική και εφηβική ηλικία όπου αναπτύσσονται θεμελιώδη στοιχεία του χαρακτήρα και βασικές ηγετικές ικανότητες. Ο ρόλος των γονέων, των εκπαιδευτικών και των προπονητών μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα κρίσιμος στην ανάπτυξη αυτών των ικανοτήτων. «Αυτός είναι και ο λόγος που γράψαμε το βιβλίο», αναφέρει η Δρ. Πρωτόπαπα, «με στόχο να δημιουργήσουμε έναν πλήρη και πρακτικό οδηγό που περιλαμβάνει χρήσιμες έννοιες, μεθόδους, τεχνικές και εργαλεία μέσω των οποίων οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι προπονητές μπορούν να καθοδηγήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν ηγετικά χαρακτηριστικά και ηγετικές ικανότητες».

Ο σχολιασμός στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την κυρία Εβίνα Ηλιοπούλου, Head of Occupational Health Psychology στην Hellas EAP, Κλινική ψυχολόγο, ψυχοθεραπεύτρια.

Εικόνα: Εξώφυλλο βιβλίου Ηγεσία για Παιδιά