Σπουδαστές, καθηγητές και προσωπικό του Hellenic American University έτρεξαν για καλό σκοπό

 

Καθηγητές, εργαζόμενοι και σπουδαστές του Hellenic American University που έτρεξαν τα 5 χλμ. στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας. Ο δρ. Γιώργος Μπράβος, καθηγητής στο Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Πληροφορική έτρεξε τον Ημιμαραθώνιο των 21 χλμ. (δεν εμφανίζεται στη φωτό).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σπουδαστές, καθηγητές και προσωπικό του Hellenic American University συμμετείχαν στον Αγώνα Δρόμου «Ημιμαραθώνιος Αθήνας» που έγινε στις 3 Μαΐου, με στόχο τη συγκέντρωση χρηματικού ποσού για τα Παιδικά Χωριά SOS. Η Μαρίνα Τσάκωνα και ο Γιώργος Ματζίδης μας περιγράφουν την εμπειρία τους:

Η ζωή στη σημερινή εποχή μοιάζει με έναν διαρκή αγώνα δρόμου. Οι περισσότεροι από εμάς, είχαμε τους γονείς μας που μας προετοίμασαν για την τελική ευθεία της ενήλικης ζωής μας. Κάποια παιδιά όμως δεν έχουν κανέναν να τους βοηθήσει. Οργανώσεις όπως τα Παιδικά Χωριά SOS θέλουν να το αλλάξουν αυτό.

Όπως και εμείς, φυσικά. Για αυτό τον λόγο, φέτος, ορισμένα άτομα του Πανεπιστημίου είχαμε την ιδέα να συμμετάσχουμε στον Αγώνα Δρόμου των 5 χλμ. του «Ημιμαραθωνίου Αθήνας» που έγινε στις 3 Μαΐου 2015 και με αυτό τον τρόπο να συγκεντρώσουμε χρήματα για τα Παιδικά Χωριά SOS. Αρχίσαμε να μιλάμε με τους συμφοιτητές μας για αυτό τον ιδιαίτερο αγώνα που εμπνέει ελπίδα και είναι ένας τρόπος να προσφέρουμε και εμείς στους συνανθρώπους μας. Ουσιαστικά, ήταν ένας τρόπος για να κάνουμε πράξη αυτά που μαθαίνουμε στο Πανεπιστήμιο μας. Κάποιοι καθηγητές αλλά και προσωπικό αποφάσισαν να συμμετάσχουν και όλοι μαζί βοηθήσαμε στη συγκέντρωση χρημάτων για τα Παιδικά Χωριά SOS με τη συνδρομή καθηγητών, προσωπικού, συγγενών συμφοιτητών, συναδέλφων και φίλων.

Προπονηθήκαμε, προετοιμαστήκαμε και λάβαμε θέσεις στη γραμμή εκκίνησης. Κάποιοι από εμάς ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας, σπάζοντας προσωπικά ρεκόρ, ενώ για κάποιους άλλους ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαν σε αγώνα δρόμου. Αλλά σε αυτόν τον αγώνα δεν υπήρχαν νικητές και ηττημένοι- υπήρχαν μόνον παιδιά του ανέμου που έσπασαν το φράγμα της αδιαφορίας προς τον συνάνθρωπο.

Φωτό: Καθηγητές, εργαζόμενοι και σπουδαστές του Hellenic American University που έτρεξαν τα 5 χλμ. στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας. Ο δρ. Γιώργος Μπράβος, καθηγητής στο Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Πληροφορική έτρεξε τον Ημιμαραθώνιο των 21 χλμ. (δεν εμφανίζεται στη φωτό).

Αριστερά προς δεξιά και από κάτω προς επάνω

Πέτρος Ρωμαίος (μπλε γυαλιά), Συντονιστής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διερμηνεία Συνεδρίων
Mathew Nika, σπουδαστής
Albesa Aliu, σπουδάστρια
Andi Balliu, σπουδαστής
Μαρίνα Τσάκωνα, σπουδάστρια
Γιώργος Ματζίδης, σπουδαστής
Ανδριάννα Καλφοπούλου, Επικ. Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας

Φωτογραφία που τράβηξε ο Άγγελος Πόντος, Registrar στο Hellenic American University. Ο Άγγελος έτρεξε στον αγώνα των 5 χλμ.