Θερινή Ακαδημία Μετάφρασης

2019 Θερινή Ακαδημία Μετάφρασης

Καλοκαιρινό πρόγραμμα για μαθητές Λυκείου, 15-18 ετών

3 ακαδημαϊκές μονάδες (credits)

H θερινή ακαδημία μετάφρασης διοργανώνεται σε συνεργασία με την οργάνωση The Language Project και δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές Λυκείου με ταλέντο στην Αγγλική Γλώσσα, να εξερευνήσουν τον κόσμο της Μετάφρασης και της διερμηνείας και να μάθουν τα μυστικά από επαγγελματίες του χώρου.

Οι μαθητές καθοδηγούνται από ειδικούς του χώρου και σταδιακά αντιλαμβάνονται τις προκλήσεις και την πρακτική της μετάφρασης και εξοικειώνονται με διαφορετικά πεδία όπως η διερμηνεία συνεδρίων, η θεατρική μετάφραση, η μετάφραση ηλεκτρονικών παιχνιδιών και ο υποτιτλισμός.

Τα μαθήματα προσφέρονται στην Αθήνα από το Hellenic American College.

Το πρόγραμμα συνοπτικά

38 ώρες διδασκαλίας, 3 credits
10:00-13:00 ή 14:00 Δευτέρα – Παρασκευή

Θεματικές ενότητες

  • Μετάφραση εφηβικής λογοτεχνίας
  • Μετάφραση και διαφήμιση
  • Μετάφραση βιντεοπαιχνιδιών
  • Γλώσσα, ήχος και εικόνα: πώς μεταφράζουμε κόμικς
  • Μετάφραση και θέατρο
  • Ο ρόλος των διερμηνέων
  • Μετάφραση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο διαγωνισμός Juvenes Translatores και πως να συμμετάσχετε
  • Υποτιτλισμός για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση
  • Κοινωνικές προεκτάσεις και μετάφραση: ισότητα των δύο φύλων και γλώσσα (παρουσιάσεις από μέλη της Liminal και Women on Top)

Μαθητές που ολοκληρώσουν με επιτυχία την ακαδημία θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης και θα μπορούν να κάνουν χρήση των ακαδημαϊκών μονάδων.

Ποιοι διδάσκουν

Τα μαθήματα γίνονται σε μορφή εργαστηρίων (workshops) από καταρτισμένους μεταφραστές και διερμηνείς από ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια. Μέλη της διδακτικής ομάδας έχουν εργαστεί για εκδοτικούς οίκους όπως Πατάκης, Καστανιώτης και Μεταίχμιο, για πλατφόρμες ψυχαγωγίας όπως η Netflix. Η εμπειρία τους καλύπτει διάφορα είδη μετάφρασης όπως λογοτεχνική μετάφραση, κόμικς, κινηματογράφος και βιντεοπαιχνίδια.

Πώς να παρακολουθήσετε την ακαδημία

Όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την Ακαδημία θα πρέπει θα πρέπει να είναι κάτοχοι ή μαθητές πτυχίου C2 (Αγγλικά).

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Γραφείο Εγγραφών (Admissions):
Hellenic American College, Μασσαλίας 22, Αθήνα
210 3680950
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.