2019 Θερινή Ακαδημία Moυσικής

2019 Θερινή Ακαδημία Μουσικής

Για μαθητές 14 – 18 χρόνων και φοιτητές

25 Ιουνίου – 12 Ιουλίου 2019

Προσφερόμενα μαθήματα:

Η Θερινή Ακαδημία Μουσικής του Hellenic American University προσφέρει στους νέους μουσικούς τη σπάνια ευκαιρία να παίξουν σε μια συμφωνική ορχήστρα και ένα μουσικό σύνολο μουσικής δωματίου επαγγελματικού επιπέδου. Σε μια περίοδο τριών εβδομάδων, οι σπουδαστές συνεργάζονται με διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες για να προετοιμάσουν και να εκτελέσουν μουσικά έργα μέσα από ένα ρεπερτόριο που εκτείνεται από την Μπαρόκ εποχή έως την μουσική του 21ου αιώνα. Το πρόγραμμα κορυφώνεται με μια συναυλία ανοικτή στο κοινό.

Τα μαθήματα διεξάγονται στην Αθήνα μέσω του Hellenic American College.

Η Θερινή Ακαδημία Μουσικής διοργανώνεται με την υποστήριξη της Παιδικής -Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας « Νίνα Πατρικίδου» υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και σε συνεργασία με το Σχολείο American Community Schools.

LOGO Patrikiou
Συμφωνική Ορχήστρα Νέων

45 ώρες διδασκαλίας, 1 διδακτική μονάδα
Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 – 13:00

Οι σπουδαστές μέσω της εξάσκησης μαθαίνουν και εκτελούν έργα ορχηστρικής μουσικής από το ρεπερτόριο της εποχής Μπαρόκ μέχρι τον 21ο αιώνα. Χρησιμοποιώντας τα δικά τους κομμάτια μέσα από το προεπιλεγμένο ρεπερτόριο, οι μαθητές ασκούνται ατομικά και βελτιώνουν τις δεξιότητες και τις μουσικές τους επιδόσεις. Στη συνέχεια κάνουν πρόβες με την ευρύτερη ομάδα των μουσικών, προετοιμάζοντας την παράσταση στο τέλος του εξαμήνου. Οι σπουδαστές θα εξασκηθούν στην ορθή μουσική φρασεολογία, στο κούρδισμα, στην άρθρωση, στο ρυθμό, σε τεχνικές ανάγνωσης παρτιτούρας και στη λήψη συλλογικών αποφάσεων.

Μουσική δωματίου για Νέους

45 ώρες διδασκαλίας, 1 διδακτική μονάδα
Δευτέρα έως Παρασκευή, 14:00 – 17:00

Το συγκεκριμένο μάθημα μυεί τους σπουδαστές στη βιβλιογραφία μουσικής δωματίου και τους βοηθά να ενισχύσουν τόσο τις μουσικές τους δεξιότητες όσο και το ομαδικό πνεύμα εργασίας. Οι σπουδαστές προετοιμάζουν ένα κομμάτι μουσικής δωματίου και το εκτελούν σε συναυλία ανοικτή στο κοινό στο τέλος του μαθήματος, αναπτύσσοντας έτσι τις τεχνικές και ερμηνευτικές τους δεξιότητες καθώς και την αισθητική και μουσική τους αντίληψη. Τέλος, εξοικειώνονται με την έννοια της καθημερινής προετοιμασίας ενός επαγγελματία μουσικού.

Εγγραφές

Για περισσότερες πληροφορίες και για να ζητήσετε αίτηση συμμετοχής στην Θερινή Ακαδημία, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Admissions Office στο:

Hellenic American College
Μασσαλίας 22, Αθήνα
+30 210 368 0950
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019