Η Alzahraa Muneer Sabri-Al Haddad (BSE ’20) και η Δρ. Ερμιόνη Καραχάλιου βραβεύθηκαν με τα Campus Compact Presidents’ Awards

Campus Compact for New Hampshire

Alzahraa Muneer Sabri-Al Haddad (BSE ’20), Πρόεδρος Συλλόγου ΦοιτητώνΗ πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Alzahraa Muneer Sabri Al-Haddad (BSE ’20) βραβεύθηκε προσφάτως με το Campus Compact Presidents’ Leadership Award. Η Zahra αποτελεί μέλος μιας ομάδας 20 επίλεκτων φοιτητών από κολέγια και πανεπιστήμια του Νιού Χαμσάϊρ που έτυχαν της συγκεκριμένης αναγνώρισης. Τα βραβεία φέτος ανακοινώθηκαν διαδικτυακά λόγω της παρατεταμένης παύσης των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που οφείλονται στον ιό COVID-19. Η Δρ. Ερμιόνη Καραχάλιου, Διευθύντρια Φοιτητικών Υποθέσεων και Διεθνών Προγραμμάτων του Hellenic ΜΚΟ Διογένης (Σχεδία)American University, έλαβε το βραβείο Good Steward Award κατά την ίδια τελετή, ενώ το Community Partner Award απονεμήθηκε στην ΜΚΟ Διογένης με έδρα την Αθήνα που υποστηρίζει άστεγους και κοινωνικά αποκλεισμένους άτομα και με την οποία το Hellenic American College συνεργάζεται στενά από το 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος προπτυχιακής κοινοτικής εκπαίδευσης Politis.

To Campus Compact for New Hampshire (CCNH) είναι μια κοινοπραξία των προέδρων κολεγίων και πανεπιστημίων του Νιού Χάμσαϊρ με σκοπό την εκπαίδευση των πολιτών και την ενεργή συμμετοχή τους στα κοινά. Τα ετήσια Presidents’ Awards είναι απλώς μια από τις ποικίλες πρωτοβουλίες που η κοινοπραξία CCNH και τα συμμετέχοντα ιδρύματα, μεταξύ άλλων το Hellenic American University, εφαρμόζουν συμβάλλοντας στην προώθηση της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών σε κοινωνικά ευαίσθητα ζητήματα. Οι δραστηριότητες του CCNH περιλαμβάνουν εκπαίδευση ηγεσίας, προάσπιση δικαιωμάτων και προώθηση νομοθετικών ζητημάτων.

Η Zahra, μια πολύγλωσση φοιτήτρια και σύντομα απόφοιτη του προγράμματος BSE, προτάθηκε για τον βραβείο από τον Πρόεδρο του Hellenic American University Λεωνίδα Κόσκο ως αναγνώριση της συνεισφοράς της στις υπηρεσίες του ιδρύματος και του εθελοντικού της έργου για λογαριασμό ΜΚΟ που υποστηρίζουν πρόσφυγες και εσωτερικά εκτοπισμένους. Ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Φοιτητών (Μάιος 2019-2020), η Zahra βοήθησε στη δημιουργία του Rainbow Alliance Club και του Academic Center for the Enrichment of Students (ACES).

Δρ. Ερμιόνη Καραχάλιου, Διευθύντρια Φοιτητικών Υποθέσεων και Διεθνών ΠρογραμμάτωνΤο βραβείο Good Steward τιμά ένα μέλος του ακαδημαϊκού ή διοικητικού προσωπικού όπως σημειώνει η κοινοπραξία CCNH το οποίο «συνέβαλε μέσω της επαγγελματικής του εμπειρίας στην προώθηση κοινωνικά ευαίσθητων ζητημάτων και που έχει προωθήσει σημαντικά τα ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος εντός του ιδρύματος στο οποίο εργάζεται». Η Δρ. Καραχάλιου, βραβευθείσα με το Good Steward Award για τη φετινή χρονιά, υπηρετεί ως Διευθύντρια Φοιτητικών Υποθέσεων και Διεθνών Προγραμμάτων στο Hellenic American University από το 2018. Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος Κόσκος, «Η Δρ. Καραχάλιου συμβάλλει συνεκτικά μέσω του έργου της στη ζωή εντός του ιδρύματος αλλά και στα προγράμματα σπουδών για διεθνείς φοιτητές. Μέσω της ηγεσίας και της ανιδιοτέλειάς της, το Hellenic American University συνέχισε να εξελίσσεται ως μια φιλόξενη κοινότητα φοιτητών». Έχει επίσης επικροτηθεί για τη δουλειά της στη δημιουργία συνεργασιών για προγράμματα ανταλλαγής σπουδαστών με άλλα κολέγια και πανεπιστήμια.

Εικόνα 1 (αριστερά): Alzahraa Muneer Sabri-Al Haddad (BSE ’20), Πρόεδρος Συλλόγου Φοιτητών

Εικόνα 2 (δεξιά): ΜΚΟ Διογένης (Σχεδία)

Εικόνα 3 (κάτω): Δρ. Ερμιόνη Καραχάλιου, Διευθύντρια Φοιτητικών Υποθέσεων και Διεθνών Προγραμμάτων