Το Hellenic American University στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού

5th Data Privacy & Protection Conference 2020

Η ψηφιακή τεχνολογία μεταμορφώνει τους τρόπους με τους οποίους δουλεύουμε, επικοινωνούμε και συνδεόμαστε, συχνά με τρόπους καινοτόμους και επαναστατικούς. Τις επόμενες εβδομάδες, τέσσερα μίνι-συνέδρια που διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Hellenic American University θα διερευνήσουν τις τάσεις και τις προκλήσεις που παρουσιάζονται από έναν τέτοιο ψηφιακό μετασχηματισμό σε τομείς κρίσιμης σημασίας. Τα συνέδρια διοργανώνονται από τα περιοδικά netweek magazine, Marketing Week magazine και Banker’s Review Conferences.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για κάθε οργανισμό που σέβεται τους πελάτες του - κάτι που γίνεται ακόμη πιο εμφανές σήμερα με την κρίση του ιού COVID-19. Ως εκπαιδευτικός οργανισμός, ανταποκριθήκαμε σε αυτήν την κρίση σε λιγότερο από σαράντα οκτώ ώρες διδάσκοντας μέσω διαδικτύου διασφαλίζοντας ότι θα μπορούσαμε να παρέχουμε τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα χωρίς διακοπή. Λαμβάνοντας υπόψη τους τομείς εξειδίκευσής του, το Τμήμα Πληροφορικής και Μηχανικής του Πανεπιστημίου ειδικότερα υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του ψηφιακού μετασχηματισμού στην εκπαίδευση αλλά και σε άλλους τομείς – γι’ αυτό είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμμετάσχουμε σε ποιοτικά συνέδρια όπως αυτά», δηλώνει ο Δρ. Φιλιππόπουλος, Διευθυντής Προγραμμάτων Πληροφορικής και Μηχανικής στο Hellenic American University.

Η υποστήριξη του Hellenic American University σε τέτοιες πρωτοβουλίες διαφαίνεται και μέσα από τη συμμετοχή πολλών διδασκόντων του ιδρύματος από το Τμήμα Πληροφορικής ως ομιλητές σε αυτά τα μίνι-συνέδρια, μοιράζοντας την εμπειρία τους σε τομείς αυξανόμενης στρατηγικής σημασίας, όπως η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο (cybersecurity), η προστασία της ιδιωτικής ζωής, η προστασία δεδομένων, η τεχνολογία AI και το blockchain . Μεταξύ των ομιλητών είναι ο Δρ. Ιωάννης Φιλιππόπουλος, Διευθυντής Προγραμμάτων Πληροφορικής και Μηχανικής στο Hellenic American University, ο Δρ. Δημήτρης Τολιάς, Διευθυντής e-learning και οι διδάσκοντες του ιδρύματος Σπύρος Χριστόπουλος και Ισίδωρος Μονογιούδης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των συνεδρίων, τους ομιλητές και τις διαδικασίες εγγραφής μπορείτε να βρείτε στους αντίστοιχους ιστότοπους:

3 & 4 Ιουνίου 2020:

IT Infrastructure, Operations & Cloud Conference 2020: Enabling Digital Business in the Cloud Era and in Adverse Conditions

Tο συγκεκριμένο συνέδριο δίνει έμφαση στις προσεγγίσεις της IT αρχιτεκτονικής, της υποστήριξης από το leadership, Cloud & Hybrid Solutions, Cybersecurity, Automation via Cutting-edge Technologies και τις προκλήσεις λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

5th Data Privacy & Protection Conference 2020

17 & 18 Ιουνίου 2020:

5th Data Privacy & Protection Conference 2020: Regulations, Transparency, Protection, Growth

Τα ζητήματα σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων θα συζητηθούν από ειδικούς και επαγγελματίες από όλο τον κόσμο. Θα διερευνηθούν μέθοδοι, πολιτικές, πρακτικές και καινοτόμες λύσεις που διασφαλίζουν την προστασία των δεδομένων και τη χρήση τους για βιωσιμότητα και ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

25 & 26 Ιουνίου 2020:

Digital Business Transformation Conference 2020: Disrupt or Get Disrupted

Βασικοί τομείς συζήτησης περιλαμβάνουν τη σημασία της ηγεσίας στην υποστήριξη και ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού, της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και της διαχείρισης κινδύνων, και την επιλογή κατάλληλων business drivers (CX, platform-based value) και τεχνολογιών αιχμής (AI, big data, IoT, robots, blockchain).

Digital business transformation banner

7 & 8 Ιουλίου 2020:

Payments 360° 2020: The Changing Face of Payments in Normal & Extreme Conditions

Τα θέματα συζήτησης περιλαμβάνουν τον τρόπο με τον οποίο οι αγορές ανταποκρίνονται στις αλλαγές, τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι νέες πληρωμές ενόψει PSD2 και της εμφάνισης των Fintechs, ειδικά όταν αντιμετωπίζουν κρίσιμες προκλήσεις και καταστάσεις όπως η πανδημία του κορονοϊού και πώς αυτές οι αλλαγές μπορούν να μας βοηθήσουν να προετοιμαστούμε για «έξυπνες υπηρεσίες πληρωμών» σε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

Εικόνες: 5th Data Privacy & Protection Conference 2020