Η Ελένη Πλεμμένου (BSPsy ‘22) μεταξύ των βραβευθέντων του θεσμού 2021 Campus Compact NH Presidents’ Awards

22 Απριλίου 2021, 3:31 pm

2021 Campus Compact NH Presidents’ Awards

Τα κολλέγια και τα πανεπιστήμια της Πολιτείας του New Hampshire τίμησαν τους βραβευθέντες του θεσμού 2021 Campus Compact NH Presidents’ Awards σε μια διαδικτυακή τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 14 Απριλίου 2021. Μεταξύ των φετινών βραβευθέντων του Hellenic American University, ήταν η Ελένη Πλεμμένου (BSPsy '22) Leadership Award, η Miriam Siwale (BSBA '12, MBA '15) Good Steward Award, και η ανθρωπιστική οργάνωση Φάρος, η οποία τιμήθηκε με το Presidents’ Community Partner award.

Το Campus Compact for New Hampshire (CCNH) είναι μια κοινοπραξία προέδρων κολλεγίων και πανεπιστημίων της Πολιτείας του New Hampshire με αντικείμενο την αγωγή του πολίτη και την ενεργή συμμετοχή στο δημόσιο βίο. Ο θεσμός Campus Compact NH Presidents’ Awards είναι μόνο μία από τις ποικίλες πρωτοβουλίες που η κοινοπραξία CCNH και τα ιδρύματά της, όπως το Hellenic American University, έχει αναλάβει με σκοπό την προώθηση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι δραστηριότητες της κοινοπραξίας CCNH περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την κατάρτιση των μαθητών σχετικά με την προάσπιση των δικαιωμάτων και την ευαισθητοποίηση γύρω από νομοθετικά ζητήματα.

Η Ελένη Πλεμμένου, η οποία βραβεύθηκε με το Leadership Award, είναι πρόεδρος του Hellenic American University Marketing Club και συμπρόεδρος του Art Club, ενώ είναι επίσης μέλος της συντακτικής ομάδας του ενημερωτικού δελτίου Titan Chronicles. Το 2019, ξεκίνησε τη σειρά Business Talks, δημιουργώντας ένα δίκτυο mentoring μεταξύ φοιτητών και διακεκριμένων επιχειρηματιών. Το 2020, βοήθησε στην ενίσχυση της κοινωνικής σύνδεσης μεταξύ των campus Αθήνας και Nashua μέσω εκδηλώσεων των διαφόρων club κατά το 2021, βοήθησε στην ένταξη της οργάνωσης «Μπορούμε» στο Hellenic American University και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα Politis Civic Engagement.

Η Registrar του ιδρύματος Miriam Siwale βρίσκεται στο Hellenic American University από το 2006. Πρόσφατα συνεργάστηκε με την Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα, Διευθύντρια του Γραφείου Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας στο έργο που χρηματοδοτείται από την ΕΕ «Προωθώντας τις γυναίκες μετανάστριες» και βοήθησε στην ανανέωση του εκπαιδευτικού υλικού για ένα νεότερο κοινό-στόχο. Από τότε, η Miriam μπόρεσε να συνεργαστεί με νέους από την εκκλησία της. Στόχος της είναι να συνεργαστεί με οποιονδήποτε νέο που μπορεί να αισθάνεται μπερδεμένος και χρειάζεται μία ελαφριά «ώθηση» για να προοδεύσει.

Ο Φάρος είναι μια χριστιανική ανθρωπιστική οργάνωση που βοηθά τα ασυνόδευτα παιδιά και τους νέους πρόσφυγες να βρουν ασφάλεια, να ανακαλύψουν την αξία τους και να χτίσουν μια προοπτική για το μέλλον. Πιστεύοντας ότι η εκπαίδευση είναι το κλειδί για την ένταξη των ασυνόδευτων ανηλίκων, ο Φάρος συνεργάστηκε με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College τον Μάρτιο του 2020 προκειμένου να δώσει στους νέους του Φάρου πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι δικαιούχοι έχουν δωρεάν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό, δωρεάν εγγραφή σε όλα τα τεστ επάρκειας αγγλικής γλώσσας που παρέχει η Ελληνοαμερικανική Ένωση και δωρεάν δίδακτρα για τάξεις που οδηγούν σε πτυχίο γενικής εκπαίδευσης (General Education Degree) μέσω του Hellenic American College / Hellenic American University.

Εικόνα: 2021 Campus Compact NH Presidents’ Awards