Συγχαρητήρια στους Αποφοίτους του 2020

Συγχαρητήρια στους Αποφοίτους του 2020

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, των καθηγητών και του προσωπικού του Hellenic American University, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμότερα συγχαρητήρια στους αποφοίτους του 2020.

Η υγειονομική κρίση δεν μας επέτρεψε να διοργανώσουμε, όπως συνήθως κάνουμε κάθε χρόνο κατά τον μήνα Ιούνιο, την καθιερωμένη τελετή Ορκωμοσίας των νέων αποφοίτων. Ωστόσο, η απουσία επίσημης τελετής δεν μειώνει με κανένα τρόπο τα επιτεύγματα της αποφοίτουσας τάξης του 2020. Αντίθετα, το επίτευγμά τους είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτο υπό το φως των προκλήσεων που αντιμετώπισαν το περασμένο εξάμηνο, καθώς απαιτήθηκε να μεταβούν από τη δια ζώσης διδασκαλία σε έναν νέο τρόπο μάθησης. Οι σημερινοί απόφοιτοι, όπως και η πλειονότητα των συμφοιτητών τους, επέδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά προσαρμοστικότητας στις απότομες αυτές αλλαγές στο μαθησιακό τους περιβάλλον, ενώ κατάφεραν να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που προσέφεραν αυτές οι νέες μέθοδοι μάθησης.

Η συγκεκριμένη ευελιξία και επινοητικότητα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός καταρτισμένου ατόμου. Είμαι μάλιστα ικανοποιημένος που οι φοιτητές μας έδειξαν στην πραγματικότητα ότι διαθέτουν αυτές τις ιδιότητες. Θα ήθελα να πιστεύω ότι η εκπαίδευσή τους στο Hellenic American University ήταν, εν μέρει τουλάχιστον, υπεύθυνη για την προσωπική τους ανάπτυξη.

Τέλος, ελπίζουμε να μπορέσουμε να τιμήσουμε δημοσίως τους νέους μας αποφοίτους μέσω μιας τελετής αργότερα μέσα στον χρόνο, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες. Εν τω μεταξύ, μοιραζόμαστε την υπερηφάνεια που οι οικογένειες και οι φίλοι δικαίως αισθάνονται βλέποντας τους νέους αποφοίτους να έχουν επιτυχώς ολοκληρώσει έναν ακόμη κύκλο ζωής, ενώ τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα μελλοντικά σχέδιά τους.

Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος
Πρόεδρος

Εικόνα: Συγχαρητήρια στους Αποφοίτους του 2020