Το Πανεπιστήμιο στηρίζει το φεστιβάλ του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Φοιτητές και απόφοιτοι του Hellenic American University, μαζί με τη Δρ. Ευγενία Αρσένη, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας The Grecian Captive

Πρεμιέρα θα κάνει σύντομα η ταινία The Grecian Captive, στην οποία εμφανίζονται φοιτητές και απόφοιτοι του Hellenic American University. Η ταινία θα προβληθεί διαδικτυακά, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Culture Tribute to Liberty», που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, από τις 4 ως τις 6 Μαρτίου. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει διάφορα πολιτιστικά δρώμενα, από θεατρικές παραστάσεις ως προβολές animation, όλα εμπνευσμένα από την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Την ταινία έχει σκηνοθετήσει η Δρ. Ευγενία Αρσένη, μέλος του διδακτικού προσωπικού στο προπτυχιακό πρόγραμμα γενικής παιδείας, η οποία, για τη συγκεκριμένη προβολή, έκανε προσαρμογή του αυθεντικού έργου του Mordecai Manuel Noah, με τίτλο «The Grecian Captive or The Fall of Athens». Πρόκειται για το πρώτο αμερικανικό θεατρικό έργο που γράφτηκε για την Επανάσταση του 1821 και έκανε πρεμιέρα στις 17 Ιουνίου του 1822, στη Νέα Υόρκη.

Η συγκεκριμένη παραγωγή έγινε αποκλειστικά για το φεστιβάλ Cultural Tribute to Liberty, που διορναγανώνει η Πολιτιστική Επιτροπή του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, υπό τον συντονισμό της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού» και της κ. Ζωζώς Λιδωρίκη, και με την οικονομική υποστήριξη του Hellenic American University, της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και της Δρ. Ευγενίας Αρσένη. Τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου έχει επιμεληθεί ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Δρ. Λεωνίδας Τζώνης, μαζί με τη Δρ. Ευγενία Αρσένη, οι οποίοι, αμφότεροι, αποτελούν μέλη της Πολιτιστικής Επιτροπής του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Λεπτομέρειες της εκδήλωσης

The Grecian Captive, σε προσαρμογή και σκηνοθεσία της Δρ. Ευγενίας Αρσένη.

Διάρκεια: 65 λεπτά

Υπερσύνδεσμος του φεστιβάλ: https://www.amcham.gr/events/event/cultural-tribute-to-liberty/

Εικόνα: Φοιτητές και απόφοιτοι του Hellenic American University, μαζί με τη Δρ. Ευγενία Αρσένη, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας The Grecian Captive.