Νέο online εργαστήριο Εφαρμοσμένης Ιστορίας (23 Νοεμβρίου 2020 - 8 Φεβρουαρίου 2021)

Νέο online εργαστήριο Εφαρμοσμένης Ιστορίας

Ιστορικοί και επαγγελματίες ενώνουν τις δυνάμεις τους στο online εργαστήριο History+Lab που διερευνά τη χρήση της ιστορικής έρευνας για την επίλυση προβλημάτων στις επιχειρήσεις, τον πολιτισμό, τις διεθνείς σχέσεις, την τεχνολογία και το περιβάλλον. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ωριαία σεμινάρια, διαδικτυακά φόρουμ συζήτησης και πρακτικά εργαστήρια.

To History+Lab πραγματοποιείται από την Ελληνοαμερικανική Ένωση υπό την επιστημονική εποπτεία του Hellenic American College/Hellenic American University και του Κέντρου Ελληνικής και Διεθνούς Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (ΚΕΔΙΣ). Συντονίζει η Μαρία Σαμπατακάκη και την επιστημονική εποπτεία έχει η Κωνσταντίνα Μπότσιου.

Διάρκεια Εργαστηρίου: 23 Νοεμβρίου 2020 – 8 Φεβρουαρίου 2021

 • Α’ Κύκλος: 23/11 - 15/12/2020
  Επιχειρηματική δραστηριότητα και ιστορία.
  Πολιτιστική πολιτική και ιστορία.
 • Β’ Κύκλος: 11/01 - 02/02/2021
  Η ιστορία στις διεθνείς σχέσεις.
  Ιστορία και τεχνολογία.
 • Κοινή θεματική ενότητα (παρέχεται και στους δύο κύκλους): 08/02/2021
  Το περιβάλλον ως ιστορική κληρονομιά.

Το History+Lab πραγματοποιείται στα Ελληνικά. Απαιτούνται στοιχειώδεις γνώσεις πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο καθώς και ειδικότερα σε φοιτητές και απόφοιτους φιλολογικών, ανθρωπιστικών, κοινωνικών και οικονομικών σχολών. Είναι σχεδιασμένο, επίσης, για επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, του πολιτισμού, του marketing και για εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να διευρύνουν το γνωστικό τους πεδίο ως προς τη χρήση και αξιοποίηση της ιστορικής επιστήμης στους συγκεκριμένους τομείς.

Για πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα, τη διαδικασία εγγραφής και το κόστος, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Εικόνα: Νέο online εργαστήριο Εφαρμοσμένης Ιστορίας