Στο 22ο συνέδριο της ILDS θα παρουσιαστεί έρευνα φοιτητών

Dark Durrell Poster preview

Τρεις φοιτητές του προπτυχιακού προγράμματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Hellenic American University, και συγκεκριμένα η Φαίδρα Γεωργιάδου, η Παναγιώτα Τσαντούλη και ο Γεώργιος Βιρβιλής, θα παρουσιάσουν το ερευνητικό τους έργο στο 22ο συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Lawrence Durrell (ILDS) που λαμβάνει χώρα ανά δύο έτη. Το συνέδριο φέρει φέτος τίτλο “Dark” Durrell και θα φιλοξενηθεί από τις 4 έως τις 6 Ιουλίου 2024 στο campus του Hellenic American University στην Αθήνα.

Ο Δρ. Αθανάσιος Δημάκης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ILDS και επισκέπτης καθηγητής του Hellenic American University, ενημέρωσε τους φοιτητές ότι οι ερευνητικές προτάσεις τους είχαν γίνει δεκτές από την επιτροπή του συνεδρίου και ότι θα μπορέσουν να τις παρουσιάσουν σε ειδικό ερευνητικό πάνελ φοιτητών κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

«Νιώθω ευλογημένος που είχα τους συγκεκριμένους φοιτητές στο μάθημα Critical Literary Theory το προηγούμενο εξάμηνο», λέει ο Δρ. Δημάκης, ο οποίος είχε και την ιδέα να έρθει το συνέδριο του 2024 στο Hellenic American University. «Και οι τρεις φοιτητές έχουν ακαδημαϊκές δυνατότητες, κάτι που τόσο η διευθύντρια του προγράμματος, Δρ. Κουρμπάνη, όσο και εγώ θέλαμε πολύ να ενισχύσουμε.»

Οι ερευνητικές εργασίες παρουσιάζουν υλικό και θεματολογία σχετικά με την πρόσφατη κριτική επανατοποθέτηση του Ελληνισμού στην αγγλόφωνη λογοτεχνία του 20ού αιώνα, και συγκεκριμένα:

Φαίδρα Γεωργιάδου:
Τίτλος: "The Figuration of Corfu and Other Philosophical Musings in H.D’s Tribute to Freud and Lawrence Durrell’s Prospero’s Cell"

Παναγιώτα Τσαντούλη:
Τίτλος: "Shadows of the Mediterranean: Exploring Darkness in Lawrence Durrell’s The Dark Labyrinth and Odysseas Elytis’ 'To Axion Esti'"

Γεώργιος Βιρβιλής:
Τίτλος: "'The Beggar Greek': The Figuration of Greece in Henry Miller’s The Colossus of Maroussi"